Aankoop bedrijf

Er kunnen vele redenen zijn waarom u tot een (strategische) aankoop van een onderneming over wilt gaan. Wat uw redenen ook zijn, er zullen vele vragen op u afkomen, zoals de juridische- fiscale en financiële consequenties.

Een overname van een onderneming is nu eenmaal een complex proces en een ingrijpende beslissing en het inschakelen van een onafhankelijke specialist met kennis en ervaring kan u behoeden voor de risico´s die een overname met zich meebrengt.

Als u nog niet het bedrijf gevonden heeft wat u zoekt, kunnen wij u daar ook bij behulpzaam zijn en voor u op zoek gaan naar een geschikte onderneming die voldoet aan uw uitgangspunten die wij samen met u zullen opstellen in een zoekprofiel. Het gehele aankooptraject begeleiden wij als specialisten.

Ook de begeleiding van de (externe) financiering van de transactie, hetzij via de reguliere bancaire kanalen en / of via participatiemaatschappijen of informal investors nemen wij graag in behandeling.

Tevens begeleiden wij bij een bedrijfsfusie, joint ventures of het uitwerken en optuigen van andere samenwerkingsverbanden. Voor specifieke MBI / MBO-begeleiding verwijzen wij naar MBI | MBO.