Bedrijfsovername

Bedrijfsovername of bedrijfsoverdracht hoort bij de levenscyclus van ieder (familie-) bedrijf en moet dus ook onderdeel uitmaken van het ondernemingsplan en strategie van een onderneming. In alle sectoren en branches komt bedrijfsovername vroeg of laat aan de orde. Of dit nu gaat om het gehele bedrijf, of delen ervan. Tienduizenden ondernemingen wisselen jaarlijks van eigenaar. Het is verstandig dat u als ondernemer zich daarop voorbereid en niet dat u het voor u uitschuift! De voorbereiding op een bedrijfsovername kost tijd en geld, of het nu gaat om bedrijfsverkoop of om een bedrijf te kopen! Tijd om bijvoorbeeld een juiste fiscale en juridische structuur van uw onderneming(en) te creëren, maar ook om uzelf voor te bereiden op een bedrijfsovername. Wat gaat u bijvoorbeeld doen na de verkoop van uw bedrijf? Zijn uw kinderen er klaar voor, of zijn ze wel geschikt?

Wij weten als geen ander dat een bedrijfsovername gepaard gaat met emotie. Het proces van bedrijfsovername kan complex zijn, het is in ieder geval een ingrijpende en vaak ook aangrijpende aangelegenheid. In de regel verkoopt u uw bedrijf maar één keer.

Als onafhankelijk specialisten met jarenlange ervaring kennen wij als geen ander de obstakels en valkuilen die u tegenkomt. Ook regelen wij (strategische) aankopen van ondernemingen en begeleiding van MBI / MBO trajecten