Over Eagle TradeVision

Historie

Eagle TradeVision is een onafhankelijk en niet-branche gebonden corporate finance adviesbureau. Wij worden sinds 2003 ingeschakeld als (interim) partner bij het oplossen van bedrijfskundige vraagstukken op het gebied van (internationale) reorganisatie, bedrijfsfinanciering en strategie bij 'groot corporate' FMCG-multinationals (o.a. Friesland Campina, Akzo Nobel).

Vanaf 2009 komen er steeds vaker verzoeken van MKB-ondernemers om te bemiddelen bij bedrijfsverkoop, bedrijfsaankoop en de waardebepaling van ondernemingen.

Missie, expertise en branches

De missie van Eagle TradeVision is het zo optimaal en persoonlijk mogelijk begeleiden van MKB-ondernemingen bij het bereiken van de ondernemingsdoelen met inzet van onze expertise op het gebied van:

  • bedrijfsovername;
  • financiering voor groei of overname (debt en equity);
  • reorganisatie of financiële herstructurering van bedrijven.

In zo’n 70% van de gevallen werken wij met en voor de grotere bedrijven uit het MKB, veelal familiebedrijven en DGA’s (Directeur Groot Aandeelhouders).

Wij zijn actief zowel in Nederland als in Europa voor MKB ondernemingen uit diverse branches. Onze expertise richt zich op branches industrie, groothandel, zakelijke dienstverlening, bouw, facilitair en ICT, waarbij hoofdklassen voedingsmiddelen / FMCG, non-food groothandel, metaal, chemie, machines, (elektronische) apparaten, web-ICT en automatisering, alsmede e-Commerce onze gezonde belangstelling hebben.

Als team of afzonderlijk, treden wij ook op als lid van Raad van Toezicht, Raad van Advies, klankbord voor directie of interim-directie.

De kennis en ervaring van het team waarmee op flexibele basis wordt gewerkt binnen Eagle TradeVision, is opgebouwd over de afgelopen ruim vijf-en-twintig jaar door ons werk bij grote internationale ondernemingen, de bancaire sector, accountancy en middelgrote bedrijven in het MKB (o.a. Akzo Nobel, ABN Amro, ING Bank, Friesland Campina, BAT).

Visie

Vanuit onze visie heerst een sterk geloof in een flexibele netwerkeconomie. In principe wordt er 1-op-1 met klanten gewerkt. Daar waar dit voor de oplossing van een vraagstuk gewenst is, wordt het team afgestemd op de aard en omvang van de klantvraag. Altijd oplossingsgericht en rekening houdend met "de chemie der geesten" in de ruimste zin van het woord.

Daarom werken wij ook graag samen met andere ervaren business partners - specialisten uit disciplines zoals advocaten, register valuators, taxateurs en fiscalisten.


Eagle TradeVision is aangesloten bij of werkt (onder meer) samen met:

  • Beroepsorganisatie voor specialisten in bedrijfsoverdracht (BOBB)
  • Dutch Corporate Finance Association (DCFA)

Jan Willem van Hunnik

is de drijvende kracht achter Eagle TradeVision. Ik ben afgestudeerd  Bedrijfeconoom aan de RuG (1991). Ik werk zelfstandig als ervaren bedrijfsovername adviseur en ondernemer. Indien dit noodzakelijk wordt geacht, werk ik graag samen met diverse onafhankelijke professionals in teamverband.

Persoonlijk heb ik meer dan 25 jaar zakelijke ervaring opgebouwd in diverse senior management functies bij ‘groot corporate’ multinationals in diverse rollen. Tevens ben ik als DGA / MKB-ondernemer in de bouwsector actief geweest en adviseer nog steeds met veel plezier MKB-(familie) bedrijven in diverse fasen van de bedrijfslevenscyclus. 

Ik ben succesvol betrokken geweest bij meer dan 50 corporate finance opdrachten over de afgelopen jaren. Naast mijn begeleiding van, advisering bij en realisatie van bedrijfsovernames in de breedste zin en het verzorgen van financiering, ben ik ook actief geweest als (ad interim) CEO-CFO bij internationale Corporate en MKB ondernemingen.

Mijn passie voor ondernemen vertaalt zich in een grote betrokkenheid bij het MKB en bij de MKB-ondernemer in het bijzonder. Ik ben  gecertificeerd lid van het dagelijks bestuur van de Beroepsorganisatie voor specialisten in bedrijfsoverdracht (BOBB).

Mijn basis is in Blaricum, doch ik werk landelijk en internationaal. Inmiddels ben ik alweer meer dan 25 jaar getrouwd met mijn lieve vrouw Hermien en heb twee volwassen dochters. In mijn vrije tijd probeer ik veel van de natuur te genieten, middels een rondje golf, in ons prachtige Gooi of op de mountainbike. Daarnaast maak ik geregeld tijd vrij om in prettig gezelschap te genieten van meerdere gangen uit eigen keuken, in combinatie met een goed glas wijn.


Graag maak ik tijd vrij voor uw verhaal . . .